Tervehdys! Hi there!

Tervetuloa tutustumaan valloittaviin amerikankarvattomiin terriereihin!

Kasvattajanimen MIDELIS sain vuonna 2012. Nimi sisältää kirjaimia minun ja ihanien tyttärieni nimistä.

Suoritin kasvattajan peruskurssin v. 2011. Olen  SAKATE:n (Suomen Amerikankarvatonterrierit), Suomen kennelliiton ja SUKOKA:n (Suomen koirankasvattajat)  jäsen.

Rotuun olen tutustunut v. 2009 oman ensimmäisen Dixi- koirani kautta. Koirani kasvavat meillä kotona perheenjäseninä ja ovat tottuneet kaikenlaiseen arkisen elämän touhuihin, ääniin ja kommelluksiin.

 Arvostan koirissa hyvää ulospäin suuntautuvaa luonnetta. Terrierimäisyydestä huolimatta rotu on myös seurakoira ja seurakoiran kanssa yleensä liikutaan paljon erilaisissa paikoissa ja sen pitää sietää vieraita ihmisiä, eläimiä ja erilaisia asioita ja tilanteita.

Toki pennun sosiaalistamisellakin on oma vaikutuksensa koiran luonteen kehitykseen.

Terrierimäisyys näkyy koiran uteliaisuudessa kaikkea uutta kohtaan ja se haluaa seurata omistajansa tekemisiä tarkkaan. AHT on myös erittäin oppivainen veitikka. Sen saa hyvin houkuteltua uuteen tilanteeseen mukaan juuri sen vilpittömän uteliaisuuden, innokkuuden sekä leikkisyyden myötä.

 Arvostan koirassa hyvää ulkomuotoa ja terveyttä hyvällä hermorakenteella varustettuna. Onhan tämäkin rotu myös työkoira ja syntynyt  rottaterrieristä, jonka pitää selviytyä maastossa kuin maastossa, pystyä juoksemaan nopeasti ja ketterästi saalistaessaan pieniä tuholaisia.

Ei liian suuri/ raskasrakenteinen mutta ei myöskään liian pieni ja heiveröinen. Näe n että juurikin tuohon nopeus/ketteryys yms. ominaisuuksiin tarvitaan myös vahvaa luustoa sekä hyvää lihaksistoa ja että saadaan kestävyyttä, nopeutta ja voimaa liikkumiseen jotta myös olisi helpompi juosta siellä vaihtelevissa ja vaativissakin maastoissa. Ja että koiran olisi helppo liikkua vaivattomasti johon myös vaikuttaa tasapainoiset kulmaukset.

Joten tästä koirasta saat myös hyvän ja kestävän lenkki-, agility- ym. kaverin harrastuksiisi. Ihan sohvaperunaksi en mielellään tätä rotua suosittele, sillä AHT on kuitenkin melko aktiivinen ja älykäs koira :)

Haluni alkaa kasvattamaan tätä rotua syttyi siitä, että  haluan jakaa myös samaa ihanaa iloa muillekkin koiria rakastaville allergikoille joka voisi ehkä tämän rodun kautta toteutua.

Pentueita syntyy harvakseltaan yhdistelmistä, joista kaikista voisin kuvitella jättäväni jonkun itselleni. Tarkoitus on kasvattaa ihmisen parhaita ystäviä terveistä, tutkituista sekä rodunomaisista vanhemmista.

Amerikankarvatonterrierin rotumääritelmä: http://www.sakate.net/maaritelma.php

About me



I took the breeder's  course y 2011.
I am the member of SAKATE (Finland's American Hairless Terriers), Finnish Kennel Club and Finland's companion dog association.

I have known this breed  through my first own Dixi dog since 2009. My dogs are growing at our home as family members and are with us in all kinds of everyday life.

I appreciate  good outgoing temperament for a dog. Even if it has character of terrier it  is also a companion  dog and have to get used
to go with you in many different places, meet strange people, animals and all kinds variety of things and situations .
 
Of course,puppys socialization has its own effect for
dog's character development .

Terrier  is a dog with curiosity towards everything new, and wants to follow every move of their owner. AHT is also a very teachable
dog . You can take him easily in a new situation because AHT is very curious, happy, full of energy  and playful dog.

 I appreciate the dogs good structure and health with good nerves . After all,  this breed is a working dog and also born out of the rat terrier who is required to manage with off-road than off-road,to be able to run fast and agile in the chase of rats
and other small rodents
.

So,
this dog can also give you good walking, running, agility and mutch more activities for you. AHT is quite active and clever dog and I don't recommend this dog only to sit on 
your lap :)


My desire to start breeding this race begins in the fact that I want to share the same feeling of joy to other doglovers with allergies and  who might be able to have own dog through this race.

Once in a while you will find here puppies . I breed puppies from combinations that I can imagine to leave all of them for me :) My intention is to breed the man's best friends, from  healthy, checked and standard looking parents .

I got own breeder name MIDELIS in 2012. This name comes from mine and my lovely daughters name.